18 Mart 2011 Cuma

Hafta Sonu Havalar Nasıl Olucak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde yağışla birlikte 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, zamanla güney kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.
 UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesi ve hava kalitesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ANİ KAR ERİMELERİ UYARISI: Ülkemiz genelinde sıcaklığın hissedilir derecede artmasıyla ile birlikte ani kar erimeleri görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, ani sel ve çığ tehlikesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı (Ankara, Eskişehir, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Yozgat ve Sivas) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz (Samsun, Ordu, Amasya, Tokat ve Çorum) ile akşam saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Erzincan ve Ardahan çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design By | Haberaloji
Tedavisi Ne iyi gelir mp3 dinle