27 Temmuz 2010 Salı

Taş Atanlara Yasa Çıktı 100 Çocuk Ailelerine Kavuştu.

http://i.sabah.com.tr/sbh/2010/07/27/475x250/65201923227.jpg?99624719270

Taş atan çocuklara ilişkin yasa değişikliğinin ardından 100 kadar çocuk, cezaevlerinden salıverildi ve ailelerine kavuştu. Çocukların ve ailelerin ortak mesajı, "Çok mutluyuz. Artık bu kavga bitsin" oldu. Dosyası Yargıtay'da olan çocukların tahliyesinde gecikme olabilir

Katıldıkları yasadışı gösterilerde polise taş attıkları için 'örgüt adına suç işlemek'ten ceza alan çocuklar, yeni yasanın yürürlüğe girmesiyle dünden itibaren tahliye edilmeye başlandı. Adana, Mersin, Van ve Mardin'de yaklaşık 100 çocuk baba evine dönmenin sevincini yaşadı. Yasa değişikliğinin ardından 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası alan ve yaşları 15 ile 18 arasında değişen 5 çocuk, hafta sonu olmasına rağmen Mardin'in Midyat ilçesindeki cezaevinden önceki gece tahliye edildi. Dün de Adana, Van ve Diyarbakır'daki özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde dosyaları bulunan yaklaşık 100 çocuk serbest kaldı. Bazı mahkemelerdeki hâkim ve savcılar izinde olduğu için dosyalarda gecikme olabileceği belirtildi.

ADANA'DA 70 ÇOCUK

Adana Barosu avukatlarından Tugay Bek, çeşitli tarihlerde Adana ve Mersin'de katıldıkları izinsiz gösterilerde polise taş attıkları gerekçesiyle 'terör örgütü propagandası yapma', 'örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme', 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' suçlarından haklarında dava açılan 70 çocuğun serbest kaldığını söyledi. Avukat Vedat Özkan da, "Hafta sonu olmasına rağmen tahliye işlemleri yapılması sevindirici. Sadece dosyası Yargıtay'da olanların tahliyesi gecikebilir" dedi.

RIDVAN'DAN MESAJ...

Salıverilen çocukların evlerindeki sevinç ise görülmeye değerdi... Yaklaşık 1 ay önce Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde düzenlenen izinsiz gösterilere katılarak polise taş attığı iddiasıyla tutuklanan Ali B. (15), Pozantı'daki cezaevinden tahliye edildikten sonra ailesinin yanına gitti. Ova mahallesindeki evinde ailesi ve arkadaşları tarafından karşılanan Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Ali B., "Polise taş attığım için cezaevine girdim. Benimle birlikte çok sayıda arkadaş da aynı suçtan cezaevinde yatıyordu. Cezaevi koşulları iyiydi. 21 gün tutuklu kaldım. Yasanın ardından tahliye edildik. Aileme ve arkadaşlarıma kavuştuğum için çok mutluyum" diyerek duygularını özetledi. Oğlunu öperek karşılayan anne Behiye B. de Kürtçe yaptığı konuşmada, çocuğuna kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyerek, "Akan kan artık dursun. Herkes özgür yaşasın. Bizler de insan gibi yaşamak istiyoruz. Oğlumuz cezaevinden çıktığı için çok sevindik" dedi. Adana'da tahliye edilenlerden, "Rıdvan B. ise tahliye olmasına rağmen sevincinin yarım kaldığını, "Bir akrabam dağda, amca oğlum ise askerde... Bu kavganın ne anlamı var" diyerek anlattı. Seyfettin E. (14) ise "Özgürlük çok farklı bir duyguymuş. Çok sevinçliyim" diye konuştu.

ANNENİN MUTLULUĞU

Sanayi sitesindeki bir işyerinde tornacı olarak çalışırken polise taş atma suçundan tutuklanarak Pozantı'daki cezaevine gönderilen Vedat B. de (16) dün itibariyle babaocağına dönen gençlerden biriydi... Annesinin sevinç gözyaşları içinde sarılıp karşıladığı Vedat, cezaevine 16 gün önce girdiğini belirterek, "Eve döndüğüm ve aileme kavuştuğum için mutluyum" dedi. Baba Şefik B. de, "Hepimiz kardeşiz" diye konuştu. Öte yandan, hüküm verilen sanıkların dosyalarının yargılandıkları mahkemece yeniden ele alınacağı, mahkûmiyet kararı bulunup da dosyaları Yargıtay'a gönderilen sanıkların dosyalarının da Yargıtay tarafından inceleneceği bildirildi.

ALİ, 21 GÜN SONRA AİLESİNE KAVUŞTU...
Adana'da bir ay kadar önce izinsiz gösteriye katılıp polise taş atmaktan tutuklanan Ali B., ailesine sarılıp böyle hasret giderdi (yanda). Adana'daki cezaevi kapılarında da duygusal anlar yaşandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design By | Haberaloji
Tedavisi Ne iyi gelir mp3 dinle